Liten tjej med snopp

jag

När min mamma födde mig, kollade barnmorskan vad som fanns mellan mina ben. När hon såg att jag var försett med en penis, bestämdes mitt kön till man. Problemet med detta var, att jag hela mitt liv vetat om att jag är kvinna, trots penisen. Jag mådde psykiskt dåligt på grund av detta under min uppväxt, och fram till dess jag  som 54-åring vågade berätta vem jag egentligen är.

2007 påbörjade jag processen, som den 20 januari 2011 avslutades med en könskorrigerande operation. Därför finns det ingen penis, mellan benen. Numera hittar man en vagina, om man kollar efter.

Direkt efter det att jag kom ut som transsexuell och homosexuell kvinna, började jag engagera mig i den offentliga debatten, för att kämpa för transpersoners rättigheter. Som transaktivist har jag framträtt i Radio, TV, Dagspress och som föreläsare, bloggare och debattör. Numera är jag även programledare för podden Gäst hos Maria.

Tydligen har mitt engagemang rönt viss framgång. Ett bevis på detta är att jag fick 2012-års pris: Mångfaldshjälte kategori Könsidentitet / Könsuttryck. Jag fick även RFSL Skaraborgs HBTQ-pris 2014.

Visserligen har jag mött en del negativa reaktioner, även hot och våld. Men tack och lov, har jag mest fått positiva reaktioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *